Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ALMANYA’DA SEL FELAKETİ KRİZİ YÖNETİMİNDE PARTİLERE GÜVEN SARSILDI

ALMANYA’DA SEL FELAKETİ KRİZİ YÖNETİMİNDE PARTİLERE GÜVEN SARSILDI
20.07.2021
A+
A-

Almanya’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle halkın partilere ve politikacılara güveninin daha da azaldığı, tam bir güven sarsıntısı yaşandığı ortaya çıktı.

Haftalık Der Spiegel dergisi adına yapılan son kamuoyu yoklamasında Almanların çok büyük bir bölümünün kriz yönetiminde hiçbir partiye doğru dürüst güven duymadığı saptandı.

Doğal afet döneminde kriz yönetiminde güvende Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) yüzde 36 ile ilk sırada yer aldı. Sosyal Demokrat Parti’ye güven yüzde 19’da, Yeşiller’e yüzde 17’de kalırken, araştırmaya katılanların sadece yüzde 6’sının Almanya için Alternatif’e, yüzde 4’ünün Hür Demokrat Parti’ye (FDP) güvendiği belirlendi. Sol Parti’ye güvenenlerin oranı ise yüzde 2’yi geçmedi.

SCHOLZ ÖNDE

Partilerin başbakan adaylarının hiçbiri kriz yönetiminde güvende yüzde 50’ye bile ulaşamadı.

Krizi en iyi yönetebileceğine güvenilen başbakan adayları arasında SPD’li Olaf Scholz yüzde 41’le ilk sırada yer aldı. Almanların yüzde 26’sının CDU/CSU’nun başbakan adayı Armin Laschet’in, yüzde 24’ünün de Yeşiller’li Annalena Baerbock’un krizi daha iyi yöneteceği görüşünde olduğu belirlendi.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI