Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ATATÜRKÜN İLK RESSAMI HAKKINDA KİTAP YAYINLANDI

ATATÜRKÜN İLK RESSAMI HAKKINDA KİTAP YAYINLANDI
27.07.2021
A+
A-

ATATÜRKÜN İLK RESSAMI HAKKINDA KİTAP YAYINLANDI

Azerbaycan ve Türkiye’nin ortak değeri olarak bilinen dünyaca tanınmış değerli ressamımız İbrahim Safi hakkında “Renkleri Konuşturan Adam” adıyla hem belgesel film hem de kitap yayınlanmıştır.

Açıklama yok.

Bu kitap Filoloji-Felsefe Doktoru Jale Caferova’nın iki yıllık yürüttüğü araştırmasının sonucu olarak ortaya çıkmış ve hayata geçmiştir. Kitap Azerbaycan Türkçesi 280 sayfa olmakla beraber, Türkiye Türkçesi ve İngiliz dilinde de yayınlanmıştır. İbrahim safi, Mustafa Kemal Atatürk’ün canlı resmini yapan ilk ressam olmakla birlikte, sağlığındayken Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde tanınmış ve de sevilen bir sanatçımızdır. Avrupa ülkelerinin birçoğunda sergileri yapılan İbrahim Safi aynı zamanda insan olarak da geniş bir yüreğe sahipti.

Açıklama yok.

Yapmış olduğu çok değerli tablolarını hayranlarından esirgemez, isteyenlere onların verebilecekleri kadar paraya razı olur, eli boş göndermezdi. Kitapta İbrahim Safi’nin dünyaya göz açtığı Nahçıvan’da soyağacının Sefavilere kadar dayandığının izleri hakkında aynı zamanda ressamın hayatında çok önemli yer tutan şahsiyetler hakkında geniş bilgiler verilmektedir. Yine bu kitapta, Safi’nin hiçbir yerde yayınlanmamış ve sergilenmemiş eserlerini de göreceksiniz.

Açıklama yok.

Bunu da ifade etmeliyiz ki yazarın röportaj yaptığı kişiler, ressamın hayatında çok önemli yer tutmuş müstesna insanlardır. Şöyle ki ressam ve koleksiyoner olan 96 yaşındaki Naci Terzi, eleştirmen-yazar Moşe Grosman, ressam ve yazar İbrahim Safi’nin son yıllarına kadar dostu olan 87 yaşındaki Habib Geraz, Sanatşünaslık alanında Felsefe Doktoru Ülker Veyselli, İstanbul Azerbaycan Kültür Evi Başkanı Hikmet Elp, Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, ressamlar Timur Taştekin, Ayla Akyol, Ahmet Fazıl Akyol, Prof.Dr. Haluk Soner ve eşi Prof.Dr. Günay Soner hatıralarını ve fikirlerini büyük bir sevgiyle dile getirmişlerdir.

HABER – RÜFAT MURADLI

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI