Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

AZİZ AKKUŞ`TAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MESAJI

AZİZ AKKUŞ`TAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MESAJI

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Akkuş, yayımladığı mesajında, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yüce Meclisin açılış gününü çocuklara bayram olarak hediye etmesi ve bu anlamlı günün halen dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olması bunun önemli bir göstergesidir. Genç bir nüfusa sahip olan Türkiye’nin çağdaş bir yapıya kavuşmasının, çocukların daha sağlıklı ortamlarda yetiştirilmesi ve fiziksel, ruhsal, sosyal gereksinimlerinin çağdaş ölçütlerde karşılanmasıyla sağlanabilir. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın yetiştirilmesinde gerekli kültürel, ekonomik ve sosyal tüm önlemlerin alınması, aydınlık yarınların kurulabilmesi yönünden de büyük önem taşımaktadır. Sağlık, beslenme, eğitim, barınma koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra güç koşullarda yaşayan ve suça yönelen çocuklarımıza sahip çıkılarak topluma kazandırılmaları ve geleceğe hazırlanmaları, toplum olarak temel görevimizdir. İnanıyoruz ki sevgiyi temel alarak yürütülen tüm çabalar, çocuklarımızın korkusuz bir dünyada, kardeşçe, gelecek kaygısı taşımadan yaşamalarına katkıda bulunacaktır. Lider ülke Türkiye’nin aydınlık geleceğinin mimarı olan çocuklarımız için eğitim, sağlık, spor ve sanat alanlarında daha fazla proje üretmeye, yaptığımız her işte önce çocuklarımızı düşünmeye devam edeceğiz. Barış, kardeşlik ve sevginin en saf halini içinde barındıran çocuklarımızın haklarının en büyük savunucusu olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle dünyadaki tüm çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI