Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Ceyhun Bayramov’un Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Bakan Ceyhun Bayramov’un Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la görüşmesine ilişkin basın açıklaması
17.03.2024
A+
A-

No:120/24, Bakan Ceyhun Bayramov’un Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, 15 Mart 2024 tarihinde Azerbaycan Dışişleri Bakanları 9. Üçlü Toplantısına katılmak üzere ülkemizi ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye.

 

Bakanlar arasındaki birebir görüşmede, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki mevcut ittifak ilişkilerinin gelişme umutları ve mevcut bölgesel durum hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Bakan Ceyhun Bayramov, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin kardeşlik ve dostluğa dayalı gelişiminde gözlemlenen dinamiklerin, özellikle de ittifak ilişkilerimizi kuran Şuşa Deklarasyonu’nun imzalanmasıyla yeni bir aşamaya giren ilişkilerimizin memnuniyet yarattığını kaydetti. İkili ittifak ilişkilerinin bölgesel ve uluslararası platformlar çerçevesinde sergilendiği, karşılıklı destek ve dayanışmamızı güçlendirdiği dikkat çekti.

 

Karşı tarafa mevcut bölgesel durum, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme ve barış süreci ve önümüzdeki zorluklar hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Ülkemizin mevcut zorluk ve sınamalara rağmen barış sürecini ilerletmeye kararlı olduğuna dikkat çekilerek, ilişkilerin normalleşmesinin bölgesel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağından emin olduğumuz belirtildi.

 

Bakan Ceyhun Bayramov ayrıca, bu yıl ülkemizde düzenlenecek olan BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29) Taraflar Konferansı’nın 29. oturumunun hazırlıkları sırasında ortaya çıkan konulara da değinerek, COP29’un yeni fırsatlar yarattığını söyledi. işbirliği fırsatları.

 

Bakan Hakan Fidan, meslektaşına Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye dışişleri bakanları arasında düzenlenen 9. üçlü toplantıya gösterilen yüksek misafirperverlik ve başarılı organizasyondan dolayı teşekkür ederek, toplantıda kabul edilen Bakü Deklarasyonu’nun Azerbaycan’ın gelişimine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. bölgesel işbirliği. COP29 başkanlığı döneminde ülkemize başarılar dileyen Bakan Hakan Fidan, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi COP29 çerçevesinde kardeş Azerbaycan ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacağını vurguladı.

 

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer konular da ele alındı.

 

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no12024

 

 

 

 

REKLAM ALANI