Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BAŞKAN CANPOLAT’TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

BAŞKAN CANPOLAT’TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
18.03.2022
A+
A-

 

BAŞKAN CANPOLAT’TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Vatan savunmasının en onurlu duruşunun ortaya konulduğu yer olan Çanakkale, ecdadımızın bedenleriyle sınırlarımıza çizgi çektiği kanlı, canlı bir hakikat destanıdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Mehmet Canpolat, Çanakkale’nin bir destan olduğunun altını çizdiği mesajında şunları kaydetti:
“Çanakkale’de canını, cananını, bütün varını, sahip olduğu ne varsa, sakınmadan bu cennet vatan için feda eden ecdadımızı öncelikle saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. “Eş hele bir dağları örten karı, Ot değil onlar dedenin saçları” ve “ Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda!” dizelerinin vatan savunmasının tam da yapıldığı yerdir, Çanakkale. Vatan savunmasının en onurlu duruşunun ortaya konulduğu yer olan Çanakkale, ecdadımızın bedenleriyle sınırlarımıza çizgi çektiği kanlı, canlı bir hakikat destanıdır. Tüfeğinde canı, süngüsünde imanıyla düşmana karşı var oluş mücadelesi veren şehitlerimizin aziz hatırası, bizleri bu vatanda ebediyen minnettar kılacak bir bedelin belgesidir. Çanakkale, ezanı minarelerden haykırmanın, bayrağı ufkumuzda dalgalandırmanın asil bir kanla bedeli ödenerek, tarihi vesikalara basılan bir mühürdür. Mehmet Akif ERSOY’un: “Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana, Yine bir şey yapabildim, diyemem hatırana.” dediği aziz ecdadımız için ne yapsak haklarını ödeyemeyeceğimiz borçla yükümlüyüz. Bu borç ki, şehitlerimizin onurlu destanına sahip çıkmakla ancak onların cennet kabirlerinde kıyamete kadar huzur içinde kalmalarını sağlayacaktır. Bize düşen şehitlerimizin aziz hatırına, onların ortaya koyduğu şecaat, feragat, iman ve şuurla bu vatana sahip çıkmaktır. Bu duygularla, Çanakkale’de şehit olan ecdadımızı, rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Candan, canandan geçilir, “Çanakkale geçilmez!” Zaferimizin sene-i devriyesi kutlu, aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.”

 

REKLAM ALANI