Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bayramların yeni çikolata trendi: Meyveli Drajeler

Bayramların yeni çikolata trendi: Meyveli Drajeler
20.07.2021
A+
A-

Pandemi sebebiyle uzun zamandır kutlayamadığımız bayramlara nihayet bu Kurban Bayramı ile kavuşuyoruz. Online olarak kutlamaya alıştığımız bayramlarla birlikte misafirlerimize ikram ettiğimiz çikolatalarda da yeni trendler oluşuyor. Son zamanların en yeni çikolata trendi ise Freeze Drying teknolojisiyle içerisinde gerçek meyvelerin gizlendiği meyveli drajeler!

Pandemi sebebiyle kutlanamayan son üç bayramın ardından aşılama çalışmalarının hızlandırılması ile eski bayram özlemlerini bu Kurban Bayramı sona erdiriyor. Bayram kutlamalarının en lezzetli detayını ise hiç şüphesiz bayram çikolataları oluşturuyor. Şekerliklerin yeni çikolata trendinde ise dondurulmuş gerçek meyvelerle kaplanan meyveli drajeler yer alıyor.

Yurt dışındaki örneklerinin ardından Türkiye’de de üretilmeye başlanan bu lezzetli ürün bayram şekerliklerinde yerini almaya hazırlanıyor. Freeze Drying yöntemiyle kurutulan meyveler doğallığını koruyor, besin değerleri ve formunu kaybetmiyor.
Günlük antioksidan miktarını karşılıyor

Dondurulan böğürtlen, çilek, frambuaz, portakal, muz ve birçok farklı meyve çikolata ile bir araya getirilerek sağlıklı atıştırmalıklara dönüşürken bir drajedeki 12 kalorilik besin değeriyle çikolata ve meyveden alınabilecek günlük antioksidan ihtiyacını karşılıyor.

Bayram misafirliklerinde hem ikram hem de hediye olarak yer alan meyveli drajeler günlük tüketimde de farklı lezzet deneyimleri yaşatıyor.

İyi çikolatayı el yapımı üretimle sunuyoruz
Meyveli drajelerin üretim süreçleriyle ilgili olarak Patiswiss Handmade Chocolates CEO’su Elif Aslı Yıldız, “Freeze Drying tekniği oldukça önemli ve meyvelere farklı bir lezzet tonu sunan bir teknik. Bir besini dondurarak değerini minimum %94 oranında korumak bu teknolojiyi uzay teknolojisi sınıfına taşıyor. Patiswiss olarak meyveleri bu besin değerlerinde tutarak en iyi çikolataları el yapımı bir üretimle hazırlıyoruz. Türkiye’de bu teknolojiyi kullanarak draje üreten ilk çikolata üreticisi olarak böğürtlen, çilek, frambuaz, portakal, muz gibi meyveleri bu teknik ile dondurup gerçek çikolata ile birleştiriyoruz. Ülkemizdeki çikolata tüketicileri meyvenin çikolata ile olan uyumunu çok seviyor. Biz Patiswiss olarak taze meyveleri doğallığını koruyarak donduruyor ve bu uyumu tüketmekten keyif alan çikolataseverlerle buluşturuyoruz. Meyveli drajelerin Kurban Bayramı’nda şekerliklerde yerini almaya başlaması bizim de bu alandaki teknolojiyi daha fazla kullanmamıza ve her geçen gün yeni dondurulmuş gerçek meyveleri çikolatayla bir araya getirmemize imkan tanıyor. Bayram şekerliklerinde misafirlerine farklı bir çikolata deneyimi yaşatmak isteyen herkese meyveli drajeleri öneriyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI