Reklam Alanı

BEKİR AYAZ: TÜRK FUTBOLUNUN İHTİYACI MAKYAJ DEĞİL, KÖKLÜ TEMİZLİK

BEKİR AYAZ: TÜRK FUTBOLUNUN İHTİYACI MAKYAJ DEĞİL, KÖKLÜ TEMİZLİK
📅 Ekim 2, 2026 📂 Bugün 🔊

*TFF Başkan Adayı Ayaz: “Mesele koltukları değil, zihniyeti değiştirmektir.”*

TFF Başkan Adayı Bekir Ayaz, Türk futbolundaki değişim tartışmasına sert bir çıkışla katıldı. Ayaz, mevcut yapının yalnızca yönetici değişikliğiyle düzelmeyeceğini, yönetim anlayışı ve kültürünün baştan kurulması gerektiğini söyledi.

Futbolun sorunlarına ilişkin açıklamasında Ayaz, “Bu ülkenin futbolu; menfaatçilerden, rantçılardan ve koltuk bağımlılarından arınmadıkça nefes alamaz” ifadelerini kullandı.

Değişimin isimler üzerinden tartışılmasını yetersiz bulan Ayaz, şunları söyledi: “Mesele koltukları değil, zihniyeti değiştirmektir. Türk futbolunun ihtiyacı makyaj değil; köklü bir temizlik ve yeniden yapılanmadır.”

**”Futbol sahadan ibaret değil”**

Ayaz’a göre futbol yalnızca sahadaki mücadeleden ibaret değil. Yönetim, hukuk, altyapı, finansal disiplin, eğitim ve uluslararası ilişkilerin birlikte ele alınması gerektiğini savunan Ayaz, kurumsal yapının güçlendirilmesini ve futbolun uzun vadeli bir planla yönetilmesini öne çıkardı.

Açıklamalarıyla tartışmayı “kim gelsin, kim gitsin” düzleminden “futbol nasıl yönetilsin” sorusuna taşımayı hedefleyen Ayaz’ın, bu çerçeveyi somut bir programa dönüştürüp dönüştürmeyeceği ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

Bir yanıt yazın