Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Büşra Becer bebeği sayesinde girişimci oldu

Büşra Becer bebeği sayesinde girişimci oldu
16.01.2021
A+
A-

Genç girişimci Büşra Becer, bebeğinin diş çıkarma döneminde ihtiyaç duyduğu kaliteli ürünleri bulamayınca Minicuuk adındaki kendi markasını kurmaya karar verdi

Ülkemizde her yıl ortalama 1,3 milyon bebeğin doğması, anne-bebek sektörünün de üretimde sınırları zorlamasına neden oluyor. Binlerce tekstil ürünü çeşit çeşit renkleriyle mağaza vitrinlerini doldururken, bebek-çocuk tekstil sektörü hazır giyim sektörüne göre, yılda yüzde 50 oranında daha fazla büyümesine neden oluyor. Pazarın büyüklüğü ihtiyaçla doğru orantılı olsa da, anneler bebekleri için özel üretilmiş ürünleri de tercih ediyor. Minicuuk markası da, Girişimci Büşra Becer tarafından bu istekle ortaya çıkıyor. Bebeği için en iyisini isteyen Becer, “Markam bebeğimin diş çıkarma döneminde, güvenilir bir diş kaşıyıcı ihtiyacıyla doğdu” diyor. Çevresindeki yetenekli ev hanımlarının üretimi olan ürünlere yönelen Büşra Becer, önce bu ürünleri çevresine öneriyor, daha sonra da Minicuuk markası adı altında, sosyal hesaplarından satışa başlıyor. Kısa sürede 5 ev hanımını himayesine alan Becer, hem sosyal sorumluluk yapıyor hem de bebek ve çocuk ürünlerinde butik bir marka olarak hizmet veriyor.

 Diş kaşıyıcıdan, bebek odası aksesuarlarına… 

Öncelikle el yapımı diş kaşıyıcılar üretmeye başlayan Becer ve ekibi, şimdilerde bebek odası aksesuarları adına değişik ürünler de üretiyor. Ürünlerdeki en önemli noktanın kullanılan malzeme kalitesi olduğunu söyleyen Büşra Becer, “Ürünlerimizin diğer bir özelliği de temizleme kolaylığı. Böylelikle uzun ömürlü kullanım sağlıyoruz” diye konuştu.

“Büyümeyi pandemi sonrasına bıraktık”

İlk başta sosyal sorumluluk anlayışıyla çıktıkları bu yola, pandemi sonrasında yeni büyüme adımlarıyla devam edeceklerini söyleyen Büşra Becer, “Ev hanımlarımıza iş fırsatı sunmaktan büyük keyif alıyoruz. Müşterilerimizle adeta dost olduk. O sebeple büyüme planlarımızı pandemi sürecinde biraz beklemeye almış olsak da en kısa sürede hayata geçireceğiz” dedi. Instagram üzerinden satış yaptıklarını kaydeden Becer, “Müşterilerimizle uzun süre mesajlaşıp ürünlerin renklerine kadar beraber karar veriyoruz. Bu samimiyeti bozmayacak kadar büyüme planlarımız var. Müşterilerimizin her zaman öneri ve eleştirilerine büyük önem veriyoruz. Önerilerinden biri de ürün gamımızı artırmamız yönünde. Bu yüzden Minicuuk markası 2021 yılında daha fazla ismini duyuracak” dedi.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI
ETİKETLER: