Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı Adalet Bakanı Azamat Eskarayev’i kabul etti

Devlet başkanı Adalet Bakanı Azamat Eskarayev’i kabul etti
04.10.2023
A+
A-

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Adalet Bakanı Azamat Eskarayev’i kabul etti

2023

 

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev, Adalet Bakanı Azamat Eskarayev’den adalet makamlarının bu yılın 9 ayına ilişkin çalışmalarının sonuçları ve önümüzdeki döneme ilişkin planlara ilişkin bir rapor dinledi.

 

 

 

Cumhurbaşkanına, başta Ceza, Ceza Muhakemeleri Usulü ve Ceza İnfaz Kanunları ile İdari Suçlar Kanununun optimizasyonuna ilişkin geliştirilen kanun tasarılarının yanı sıra idari mevzuatın kapsamının iyileştirilmesi ve genişletilmesine ilişkin olarak alınan mevzuat tedbirleri hakkında bilgi verildi. adalet.

 

 

 

Devlet başkanına sivil kayıt, gayrimenkul hakları, noterlik, avukatlık ve icra takibi alanlarındaki yeniliklerin yanı sıra fikri mülkiyet haklarının korunmasına yönelik tedbirler hakkında bilgi verildi.

 

 

 

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı, bakana, “Yasadışı Edinilen Varlıkların Devlete İadesi Hakkında Kanun”un uygulanmasına yönelik yönetmeliklerin bir an önce çıkarılması için Başsavcılıkla yakın işbirliği içinde çalışması talimatını verdi. Kassym-Jomart Tokayev ayrıca kanun ve yönetmeliklerin kabulü sırasında ilgili hükümet organlarıyla koordineli çalışmanın ve Anayasanın gerekliliklerine uygunluğun sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-ministra-yusticii-azamata-eskaraeva-392140

 

 

 

 

REKLAM ALANI