Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emine Erdoğan, Kitaplar ve Kâğıtlar Sergisi’nin açılışını yaptı

Emine Erdoğan, Kitaplar ve Kâğıtlar Sergisi’nin açılışını yaptı
31.05.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Asitane Vakfı’nın düzenlediği “Kitaplar ve Kâğıtlar Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi.

Kitap ve kâğıdın hikâyesini okumak ve öğrenmek amacıyla 2016’da konservasyon ve restorasyon çalışmalarına başlayan, geçmişin ne kadar güçlü ve zengin değerlere sahip olduğunu paylaşmak ve çocuk ile gençlerde farkındalık oluşturmak amacıyla Restorasyon ve Konservasyon Merkezi’ni kuran vakıf, Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Sanat binasında “Kitaplar ve Kâğıtlar Sergisi” hazırladı.

Emine Erdoğan, kurdele keserek açılışını yaptığı serginin hayırlı olmasını temenni etti.

Açılışın ardından, 150 yıllık kitaplardan hammaddesi keten, dut ve ipekten oluşan kâğıtlara kadar birçok eserin yer aldığı sergiyi gezen Emine Erdoğan, ürünlerle ilgili Asitane Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasibe Turan’dan bilgi aldı. Emine Erdoğan, sergide yer alan, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yıkılan bir evin duvarından çıkarılan ve eski dönemin izlerini taşıyan 40 kitabı da inceledi. Vakfın Konservasyon ve Restorasyon Merkezi bünyesindeki Türkiye’nin kâğıtla ilgili ilk eğitim atölyesi olan “El Yapımı Kâğıt Atölyesi”ni de gezen Emine Erdoğan, Düzce Kâğıt Atölyesi kurucusu İbrahim Sami Özen’den atölyedeki el yapımı kâğıtlarla ilgili bilgi edindi.

Tablo ve el yapımı kâğıtlardan üretilen broş hediye edilen Emine Erdoğan’a ziyaretinde Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy eşlik etti.

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/128047/emine-erdogan-kitaplar-ve-k-gitlar-sergisi-nin-acilisini-yapti

REKLAM ALANI