Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Fizyoterapi Bölümü Mezunları İş Sıkıntısı Çekmeyecek

Fizyoterapi Bölümü Mezunları İş Sıkıntısı Çekmeyecek
10.09.2021
A+
A-

“Fizyoterapi Bölümü Mezunları İş Sıkıntısı Çekmeyecek”

Koronavirüs geçiren bireylerde, nörolojik tutulumlar olabilirken yorgunluk, kas ve eklem ağrıları gibi daha hafif semptomlarda görülebiliyor. Bu semptomlar, hasta iyileştikten sonra da kişinin yaşamını olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle akciğer tutulumu, hastaların çabuk yorulması ve solunum kapasitesinde azalmaya yol açıyor. Hastaların mümkün olan en erken dönemde fizik tedavi görmesi gerekiyor. Bu durum göz önüne alındığında üniversitelerin fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü mezunlarının iş sıkıntısı çekmeyeceği öngörülüyor.

Çağın getirdiği yeni hastalıklar ve tıbbi olanakların artmasıyla insan ömrünün uzaması sonucu, fizyoterapistlerin büyük rol oynadığı yaşam kalitesine verilen önem her geçen gün artıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İstanbul Rumeli Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Özden Baskan,“Hizmet sunumu ve istihdam açısından Türkiye’de çok sayıda fizyoterapi ve rehabilitasyon mezununa ihtiyaç var.” dedi. Bu eğitimi veren az sayıdaki vakıf üniversitesinden biri olduklarını belirten Baskan, sadece 52 öğrenci kabul ettiklerini, ek kontenjan için ise sınırlı sayıda öğrenci alabileceklerini söyledi.

REKLAM ALANI