Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Işık Üniversitesi’nden Hibrit Akademik Açılış

Işık Üniversitesi’nden Hibrit Akademik Açılış
08.10.2021
A+
A-

Işık Üniversitesi’nden Hibrit Akademik Açılış

Işık Üniversitesi ‘2021 – 2022 Akademik Yılı’na hibrit açılış töreniyle girdi. Fiziki katılımda pandemi önlemlerinin üst düzeyde uygulandığı açılış töreni, dijital medya platformlarından da canlı olarak yayınlandı. Akademik yılın ilk dersini ise uluslararası bilim ve akademi dünyasının yakından tanıdığı Prof. Dr. Çağlar Keyder verdi.

Bu yıl önemli yeniliklere imza atan Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, Şile kampüsünde düzenlenen ve pandemiyle mücadele önlemlerinin uygulandığı hibrit törenle yeni akademik yılı karşıladı. Işıklılar, salonlardan açık alanlara yapılan canlı yayınlar, konserler ve dans gösterileri eşliğinde bir şenlik coşkusuyla özledikleri kampüslere ve yeni normale dönüş yaptı. Açılış töreni, üniversitenin dijital medya platformlarından da canlı yayınlandı.

Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Akın Süel, Vakıf Yöneticileri, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Işık Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’la birlikte, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve öğrencilerin hazır bulunduğu açılış töreninin konukları arasında Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Çakıcı, Şile İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bedrettin Naim Arslan yer aldı. Sunuculuğunu tecrübeli oyuncu ve yönetmen Cengiz Çevik’in yaptığı törende, Şeyma Ayaz Trio da mini bir konser verdi.

“Atamızın açtığı yolda ilerliyoruz”

Akademik açılış töreninde konuşan Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Akın Süel, temeli 1885 yılına dayanan Feyziye Mektepleri Vakfı’nın kar amacı gütmeyen bir vakıf olarak çağdaş eğitimi esas aldığını vurgulayarak, “Atamızın açtığı yolda aralıksız ilerlemeye devam ediyoruz. Vakıf olarak, anaokulumuzdan üniversite eğitimine kadar kesintisiz çağdaş eğitim fırsatı sunmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Yeni akademik yıla güçlü bir giriş yapan Işık Üniversitesi’nin arkasında da 136 yıllık köklü geçmişiyle Feyziye Mektepleri Vakfı’nın eğitim öğretim birikimi, vizyonu, misyonu, olanakları ve binlerce mezunuyla Işık Ailesi bulunuyor. Bu avantajın Işık Üniversitesi’ni diğer kurumlardan ayrıştıracağına, yeni öğrencilerimizin çok iyi bir eğitim alarak mezun olacaklarına eminim.” dedi.

“Kampüsümüzü bir yaşam merkezine dönüştürdük”

Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül ise açılışta yaptığı konuşmada; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında yürüyen bir üniversite olarak; güçlü fakülteler, güçlü lisansüstü eğitim enstitüsü, güçlü meslek yüksekokulu ve güçlü bir müfredatla öğrencilerimizi bilimle, sanatla, kültürle, sporla donanmış bir şekilde, ülkemize ve dünyaya faydalı, yaşamın bütün boyutlarını kavramış iyi insanlar olarak mezun etmek, en büyük amacımız.” dedi. Işık Üniversitesi Şile kampüsünü tam donanımlı bir yaşam merkezi haline dönüştürdüklerini kaydeden Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Serdar Sarıgül yeni öğrencilere başarılı bir üniversite yaşamı dileyerek, üniversitenin ve kampüsün tüm olanaklarından yararlanmaları çağrısında bulundu.

Akademik yıla yeni yapılanmayla girildi

Törende konuşan Işık Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Işık Üniversitesi’ndeki yeni yapılanmayı paylaştı. Rektör V. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, “Covid-19 salgınıyla evlerimize kapandığımız dönemde üniversitemizin yapısını büyük bir dönüşümden geçirdik. Müfredatımızı yenileyerek ortak müfredat uygulamasına geçtik. Fakültelerimizi bütünleştirdik, enstitülerimizi, meslek yüksekokullarımızı birleştirdik, kampüsümüzü tümleştirdik. Akademik performans sistemini yeniden düzenliyoruz. Yönetsel değişimlere de gidiyor, çağdaş bir üniversite olmanın zorunluluğu ve sorumluluğuyla çalışıyoruz. Pandemideki kapanma döneminde çok başarılı bir uzaktan eğitim süreci geçirerek stratejik planımızdaki üç temel ilkemizi; çeviklik, uyum ve dayanıklılığı fiilen uygulama ve sınama olanağı bulduk. Bu doğrultuda çalışmalarımızı çağdaş eğitim sisteminin gereği olan çoklu disiplin, modüler yapı ve tümleşik eğitim anlayışına dayandırdık.” dedi.

“Yeni kuşağın eğitimi farklı olmak zorunda”

Rektör V. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman yeni yapılanmaya temel olan yeni eğitim yaklaşımını paylaşarak; “Bilgiye erişim, gelir dağılımı eşitliği, insan hakları, kimlik, hukukun üstünlüğü, demokrasi, fark ve tanıma politikaları, sıfır açlık, çevre kirliliği, küresel iklim krizi, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji, temiz su gibi konuları gündeme getiren daha özgürlükçü, daha eşitlikçi, yaşanabilir ve insancıl bir dünya özleyen yepyeni bir kuşakla karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Bu kuşağın alacağı eğitim, 19. yüzyılda şekillenmiş 1960’larda yenilenmiş bir eğitimden mutlaka farklı olmak zorundadır. Bugün özünü yaratıcılık, girişimcilik, yenilikçilik, buluşçuluk ve yatırımcılığın meydana getirdiği bir ağın üniversite eğitim sistemine hakim olması gerektiğinin bilincindeyiz. Birleşmiş Milletler’in (BM) başını çektiği eğitimde yenilikçiliği ve dönüşümü geliştirmek için öğrenci inisiyatifi sürecini öne alacağız. Türkiye’de bunun öncüsü olma hedefimiz var.” diye konuştu.

Öğrencilere ‘özgür düşünün’ çağrısı

Işık Üniversitesi’nin yeni dönemde öncelik vereceği konuları; teknoloji transfer ofisleri, kuluçka merkezleri, start-up firmalar, melek yatırımcılık, yapay zeka, robotikler, büyük veri süreçleri, kodlama, sayısal üretim, siber güvenlik olarak sıralayan Rektör V. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, “Bunların yanında, ezbere dayalı bir öğretim sistemini, yaratıcılık şevkini kıran bir toplumsal kültürü, sorgulamayı sürekli olarak erteleyen bir geleneği, itirazı ve irdelemeyi ihmal eden, hatta reddeden bir düşünce anlayışını değiştirmek zorundayız. Büyük Atatürk’ün öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma hedefine ancak çoğulcu, yenilikçi ve özgürlükçü bir yönelimle erişebiliriz.” dedi. Öğrencilere çağrıda da bulunan Rektör V. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, “Üniversite her zaman, hayal kurulan, aykırı şeyler düşünülen bir mekan olmak zorundadır. Düşüncenizi, yaratıcılığınızı, heyecanınızı, üniversite kampüsünde özgür bırakın.” diye konuştu.

Öğrenci Konseyi Başkanı Ulaş Güney Yerli’nin konuşmasıyla devam törende, 2021 – 2022 Akademik Yılı’nın ilk dersini ise; “Endişe Çağı: Neo-liberalizm, İklim Değişikliği ve Pandemi” başlığıyla, uluslararası bilim ve akademi dünyasının yakından tanıdığı Prof. Dr. Çağlar Keyder verdi. Işık Üniversitesi ‘2021-2022 Akademik Yılı’ açılış töreni, Işık Üniversitesi meşalesinin yakılmasıyla tamamlandı.

REKLAM ALANI