Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kanser Pandemi Tanımaz konulu online seminer gerçekleştirildi

Kanser Pandemi Tanımaz konulu online seminer gerçekleştirildi
05.02.2021
A+
A-

Beylikdüzü Belediyesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde farkındalık yaratmak adına Medicana İnternational İstanbul Hastanesi işbirliğiyle ‘Kanser Pandemi Tanımaz’ konulu online seminer gerçekleştirdi. Seminerde kanser hastalığı multidisipliner yaklaşımla ele alırken alanında uzman hekimler kanserin tanı, teşhis ve tedavi süreçlerine ilişkin katılımcılarla bilgiler paylaştı.

Önemli gün kapsamında aynı zamanda belediye ve hastane yönetimi Medicana önünde farkındalık oluşturmak amacıyla ellerindeki mor balonları gökyüzüne bıraktı.

Beylikdüzü Belediyesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’ne dikkat çekmek ve kanseri yenmede bilinçlenmenin önemini vurgulamak amacıyla Medicana İnternational İstanbul Hastanesi işbirliğiyle “Kanser Pandemi Tanımaz” konulu online seminer gerçekleştirdi. Düzenlenen seminere; İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hakan Terekeci, Girişimsel Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Metin Çevener, Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Deniz Arslan ve Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu katılım sağladı. Seminer boyunca kanser hastalığı ve tedavi süreçleri multidisipliner yaklaşımla ele alınırken katılımcılara yön gösterecek pek çok önemli bilgi aktarıldı.

Bunun yanı sıra farkındalık yaratmak adına Beylikdüzü Belediyesi 2. Başkan Vekili Müslüm Akülker, Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer, müdürlük yetkilileri ve hastane yönetimi Medicana Hastanesi önünde ellerindeki mor balonları gökyüzüne bıraktı.

Bitkisel tedavinin yanı sıra gelişimsel radyoloji de konuşuldu

Seminerde İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hakan Terekeci, kanserden korunmak için bitkisel tedavi yöntemleri hakkında birbirinden önemli bilgi ve yönetimi paylaştı. Terekeci, bitkisel tedavilerin hiçbir zaman alternatif değil mevcut tedavilerin tamamlayıcısı ve yardımcısı olduğuna dikkat çekerek bitki kökenli olup endüstriyel olarak onkolojiye sunulmuş ilaçları paylaştı. Seminerde yaptığı konuşmada gelişimsel radyoloji ve onkoloji alanında bilgiler paylaşan Girişimsel Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Metin Çevener ise ameliyatsız bir şekilde tanı konulması ve parça alınması dışında tedavi algoritmaları olduğunu belirterek çeşitli kanser türlerinin tanı ve tedavi süreçlerine ilişkin de detaylı bilgiler paylaştı.

Arslan: Kanser hastalarının Covid-19 aşısı olmasını öneriyoruz

Seminerin bir diğer önemli ismi olan Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Deniz Arslan ise kanserden korunma ve tarama yöntemlerini izleyenlerle paylaştı. Pandemi döneminde tarama ve hastaneye gelişlerde azalma olduğunu da belirten Arslan, “Kişilere kanser teşhisi konulmuşsa tedavi programını hekimleriyle karar vererek devam ettirmelerini öneriyoruz. Pandemi döneminde hastaneye gelmek istemeyen hastalarımız oldu tabii. Pandemi tüm dünyada hem sağlıkçıları hem de sağlık sektörünü etkiledi. Tavsiyem hastaların doktorlarına danışarak hareket etmesidir” dedi. Covid-19 aşısına da değinen Arslan, “Kemoterapi almayan hastalarımız normal aşı takvimine uyabilir. Tedaviden 2 hafta önce veya tedavileri bittikten 3 ay sonra aşı olabilirler” ifadelerini kullandı.

Aksoy: Tek tip beslenme kansere neden oluyor

Kanseri tetikleyen besinler ve sağlıklı beslenme önerileri hakkında konuşma yapan Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu ise kansere tek başına neden olan, önleyen veya kanseri geçiren bir besin olmadığına dikkat çekerek, “Kansere neden olan beslenme modelleri var, bunların başında da tek tip beslenme geliyor. Mesela karbonhidrat ağırlıklı beslenmek… Yeni nesil fazla karbonhidrat ağırlıklı besleniyor ve bu da bağışıklık sistemlerinin düşmesine neden oluyor. Beslenme sadece protein, karbonhidrat veya yağ ağırlıklı değil kişiyle uygun olan bütün besin gruplarından olmalıdır” dedi. Arslan aynı zamanda, “Trans yağları barındıran besinler, kanseri tetikleyen besinlerin başında geliyor. Kanser olduktan sonra yapay şeker içeren besinlerden kaçınmak gerekiyor. Kanser hücrelerinin gelişimini engellemek adına antioksidan içeren besinler tüketmek gerekiyor. Kırmızı meyve ve sebzeler tüketilebilir” diyerek önemli tüyolar paylaştı.

Beylikdüzü Belediyesi Haber Bülteni

REKLAM ALANI