Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

KARAKÖPRÜ BELEDİYESİ SOKAKTAKİ CANLARI UNUTMUYOR

KARAKÖPRÜ BELEDİYESİ SOKAKTAKİ CANLARI UNUTMUYOR
13.08.2022
A+
A-

Televizyonlar için: https://we.tl/t-0X85WOL6JZ

İnternet siteleri için: https://youtu.be/PiRDo4hh92g

 

KARAKÖPRÜ BELEDİYESİ SOKAKTAKİ CANLARI UNUTMUYOR

 

Karaköprü Belediyesi sokakta yaşayan ve sıcaktan etkilenen hayvanlar için parklarda bulunan su ve mama kaplarını doldurarak sokaktaki canların ihtiyaçlarını gideriyor

 

Karaköprü Belediyesi ilçedeki sokak hayvanlarını unutmayarak onlara da hizmet sunuyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü boncuk ekibi tarafından sokak hayvanları için parklara yerleştirilen mama ve su kapları doldurularak sokakta yaşayan canların ihtiyaçları gideriliyor.

 

Sokaktaki hayvanların hem aç kalmaması hem de sıcak havalarda su ihtiyacını gidermesi için gerçekleştirilen çalışmayla ilçedeki birçok parka geri dönüşümden atık borularla yapılan su ve mama kapları yerleştirilirken, kaplar sürekli kontrol edilerek sokaktaki kedi ve köpekler için su ve mama takviyesi yapılıyor.

 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, yaz sıcaklarının aşırı seviyelerde seyrettiği Şanlıurfa’da sokakta yaşayan hayvanları da düşünmek durumunda olduğunu ifade ederek, onların yaşamını sürdürebilmeleri için temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere parklara mama ve su kapları koyduklarını söyledi.

 

Başkan Baydilli, “Sokak hayvanları Allah’ın yarattığı masum ve dilsiz varlıklardır. Onları koruyup, kollamak ve yaşatmak bizim temel görevimizdir. Biz de parklara yerleştirdiğimiz mama ve su kaplarını sürekli kontrol edip doldurmaya çalışıyoruz. Sokaktaki canları seviyoruz, onları korumak için çaba gösteriyoruz.

 

Vatandaşlarımızdan ve çocuklarımızdan ricam sokak canları için yapılan bu kaplara zarar verilmesine izin vermemeleridir. Bunun yanında kendileri de bu canlar için evlerinin önüne bahçesine en azından su koyarlarsa sıcaklarda onların yaşamını idamesine katkı sağlamış olurlar” diye konuştu.

 

Öte yandan Karaköprü Belediyesi boncuk ekibi de sokaktaki başıboş hayvanların aşıları, tedavileri ve barınağa yerleştirilmeleri konusunda da çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

 

 

 

 

www.karakopru.bel.tr

 

facebook/Karakoprubel

 

twitter @ Karakoprubel

 

youtube/ Karakoprubel

 

Instagram/ Karakoprubel

REKLAM ALANI