Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

KARAKÖPRÜ’DE ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNİ BİLİM MERKEZİNDE DEĞERLENDİRİYOR

KARAKÖPRÜ’DE ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNİ BİLİM MERKEZİNDE DEĞERLENDİRİYOR
26.07.2022
A+
A-

 

 

 

KARAKÖPRÜ’DE ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNİ BİLİM MERKEZİNDE DEĞERLENDİRİYOR

 

Karaköprü Belediyesi Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezinde çocukların yaz tatilini bilimle değerlendirmesi için STEM ve Robotik Kodlama kursları veriliyor

 

Karaköprü Belediyesi, açtığı kurslarla çocukların yaz tatilini verimli bir şekilde değerlendirmesine katkı sunuyor. Spor kurslarının yanı sıra çocukların boş zamanını bilimle tanışarak değerlendirmesi için Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezinde çocuklara yönelik STEM ve Robotik Kodlama kursları veriliyor.

 

Robotik kodlama eğitimi ile ortaokul ve lise çağındaki çocuklar bilim ve teknolojiyle tanışıyor. Çocuklar bu kurslarda algoritma oluşturmadan 3D çizim tasarlamaya kadar, lego setleri ile programlamadan bilgisayar kullanımına kadar birçok alanda kendini geliştirerek yazılım dünyasına giriş yapıyor. Blok tabanlı ve metin tabanlı kodlama eğitimi alan gençler gelecekte yazılım mühendisi olma yolunda temel eğitimleri şimdiden öğreniyor.

 

Lise öğrencileri basit robot çizim ve tasarlama çalışması yaparken, dene-yap tarzında basit düzenek kurma ve kullanmayı öğreniyor. Bu şekilde çocukların basit makine ve elektronik makine yapımı ile ilgili matematik ve görsel zekâ gelişimi hedefleniyor. Ayrıca verilen kodlama eğitimiyle çocukların gelecekte bu alanlara yönelip alacakları eğitime zemin hazırlanıyor.

 

Çocuklar kendilerine sağlanan imkanlar ve açılan kurslar için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

 

 

 

www.karakopru.bel.tr

 

facebook/Karakoprubel

 

twitter @ Karakoprubel

 

youtube/ Karakoprubel

 

Instagram/ Karakoprubel

REKLAM ALANI