Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

KIZILKOYUN NEKROPOLÜ’NDE PANEL SONRASI MUHTEŞEM KONSER

KIZILKOYUN NEKROPOLÜ’NDE PANEL SONRASI MUHTEŞEM KONSER
12.09.2021
A+
A-

KIZILKOYUN NEKROPOLÜ’NDE PANEL SONRASI MUHTEŞEM KONSER

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Şanlıurfa’nın tarih ve turizmine kazandırdığı, yaptığı ışıklandırma çalışmalarıyla eşsiz bir güzelliğe kavuşan Kızılkoyun Nekropol Alanı “Avrupa’dan Anadolu’ya Kültürel Miras’ın İzinde Kızılkoyun Nekropolü’nde Yaşamak” paneli ve sanatçı Melek Mosso konserine ev sahipliği yaptı.

Şanlıurfa Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin organize ettiği panelde Şanlıurfa için önemli bir tarihi değer olan Kızılkoyun Nekropolü’nün Avrupa kültürü ile bağlantısı, Kültürel Miras, Göbeklitepe’nin sırlarının Kızılkoyun’da araştırılması, tarihi yapılar vasıtası ile Şanlıurfa’nın AB’den aldığı veya alabileceği hibeler gibi konular üzerinde duruldu.

Panelin ardından sahneye çıkan sanatçı Melek Mosso birbirinden güzel şarkılarıyla nekropol alanında bulunan izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Müziği ile UNESCO’ya aday şehir olan Şanlıurfa’da bulunmaktan ve Kızılkoyun Nekropolleri gibi tarih ve turizm kokan bir mekânda sahne aldığı için son derece mutlu olduğunu belirterek seslendireceği eserlerin arasında Şanlıurfa türkülerine de yer veren sanatçı Melek Mosso’nun seslendirdiği Urfa Türkülerine dinleyiciler de hep birlikte eşlik etti.

Avrupa Birliği’nin finanse ettiği konser yaklaşık bir saat sürdü. Konser süresince birçok şarkı ve türkü seslendiren sanatçı Melek Mosso’ya Şanlıurfalıların ilgisi oldukça yoğun oldu.

REKLAM ALANI