Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ: “IĞDIR İLİNE DAHA FAZLA YATIRIMLARIN YAPILMASINI BEKLİYORUZ”

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ: “IĞDIR İLİNE DAHA FAZLA YATIRIMLARIN YAPILMASINI BEKLİYORUZ”

Açıklama yok.

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ: “IĞDIR İLİNE DAHA FAZLA YATIRIMLARIN YAPILMASINI BEKLİYORUZ”

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, Iğdır iline son zamanlarda yapılan ve yapılacak olan yatırımlar ile birlikte, Iğdır ilinin beklentileri konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem dışı konuşma yaptı.

Iğdır ilinin öneminden bahseden KARADAĞ, Iğdır’ın üç ülke ile sınır, dört ülke ile kesim noktasında olması durumuyla, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir konumda bulunduğunu belirtti.

Iğdır ilinin, İklim, hava koşulları ve toprak bakımından da son derece tarıma elverişli, turunçgiller dışında her türlü endüstriyel tarım ürününün yetiştiği, yetiştirilebildiği bir il olduğunu dile getiren KARADAĞ, Iğdır ilinin yatırımlara çok elverişli bir il olduğunu vurguladı.

Iğdır için son zamanlarda yapılan ve yapılacak olan yatırımlar üzerine duran MHP Milletvekili Yaşar KARADAĞ şunları söyledi : “İlimizin en büyük geçim kaynaklarından biri tarım. Tarımla ilgili en büyük sıkıntımız şu: Tabii ki kuraklıkla birlikte tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de sulamayla ilgili problemler yaşamaktayız. Sulamayla ilgili yapılan projeleri değerlendirdiğimiz zaman bir Ünlendi Barajı’mız var; Ünlendi Barajı’mızın toplam proje değeri 730 milyon 928 bin lira, başlama tarihi 2013, bitiş tarihi 2026. Bu proje şu anda yapım aşamasında ancak projeye aktarılacak parayla ilgili, mali destekle ilgili beklentilerimiz var ki, 2026’ya kadar içme suyu kısmı tamamlanmak üzere.Ama sulama suyuyla ilgili ciddi problemlerimiz vardır. Bu proje tamamlandığı zaman sulama problemimiz çözüme kavuşmuş olacaktır.
İkinci en önemli proje, yıllardır Iğdırlı hemşehrilerimizin, çiftçilerimizin beklediği bir proje olan Tuzluca Depolama Barajıdır. Bu barajla birlikte ilimizin neredeyse tüm sulama problemi kökten çözülecek ve sulamayla birlikte ilimizin tarımsal potansiyeli çok büyük oranda yükseltilmiş olacaktır. Dediğim gibi, 2022’de gündeme alınan bu proje 2026 yılına kadar tamamlanacak ancak bu proje tamamlanana kadar olan süre içerisinde yapılması gereken çalışmalar var.Bunlar özellikle DSİ’nin yapması gereken çalışmalardır.Mevcut sulama kanallarımızın yenilenmesi ve suyun ulaşmadığı yerlerde en azından sondajla birlikte o çiftçimizin sulama probleminin çözülmesi şarttır.
İlimizde sağlıkla ilgili beklentilerimiz de mevcut. 250 yataklı bir devlet hastanemiz vardır.Bu hastanemizin eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmesi ilimizdeki insanların en çok beklediği yatırımlardan biridir.Çünkü ilimizdeki hastaların büyük bir çoğunluğu bazı branşlarda doktor bulunamadığı için 250-300 kilometre ötedeki Erzurum’a, Kars’a gitmek zorunda kalmakta ve bu da çok büyük mağduriyet yaratmaktadır.Ben Sağlık Bakanlığımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Geçen yıl açılan anjiyo ünitesiyle birlikte en azından bu konudaki problemler büyük oranda çözüldü ama kurulacak bir eğitim ve araştırma hastanesiyle birlikte ilimizde sağlık alanında çok büyük bir yatırım yapılacağı düşüncesindeyim.
Bunun dışında, ilimizin en büyük beklentilerinden biri olan çok büyük bir demir yolu projesi inşallah hayata geçiyor; Kars’tan, Iğdır üzerinden Nahçıvan’a ulaşacak 224 kilometrelik bölünmüş bir demir yolu hattı, yaklaşık 16 milyar bütçeli bir demir yolu hattı. Bununla birlikte de ilimiz, önemli ölçüde lojistik ve ticari merkez konumunaulaşmış olacaktır.”

Iğdır’a daha fazla yatırımların gelmesini beklediklerini ve bu konuda tüm çabayı sarfedeceklerini ifade eden KARADAĞ : “Ayrıca Ticaret Bakanlığımızdan en büyük beklentilerimizden biri de ilerleyen yıllarda bir serbest ticaret bölgesinin ve serbest sanayi bölgesinin kurulmasıdır” dedi.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI