Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milletvekili Meşhur Memmedov ,“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Türk Milletinin Zaferi”

Milletvekili Meşhur Memmedov ,“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Türk Milletinin Zaferi”
16.07.2021
A+
A-

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov , Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘ya verdiği açıklamada, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Türk Milletinin Zaferi günüdür” diye gururla tarihe not düştü.

Bugün kardeş Türkiye Cumhuriyetinin, 15 Temmuz darbe girişiminin beşinci yıldönümü.
Darbe girişimini önlemek için canını veren şehitlerimizin anısını derin saygı ve hürmetle anıyorum.
Türk milletinin varlığına yönelik olarak 5 yıl önce FETÖ terör örgütü tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde tüm şehitlerimize Allahtan rahmet dileriz.

40 yıllık sinsi örgütlenmesi ile sureti haktan görünen FETÖ’cü hainler, bir şeyi hesaplayamamıştı. Türk milletinin asil duruşunu, cesaretini, ferasetini, birlik ve beraberliğini hesaplayamamışlardı.
15 Temmuz, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokakları, meydanları, köprüleri tutun talimatını, siyasi parti temsilcilerinin vatandaşları meydanlara davet etmesini hesaplayamamışlardı. Kanaat önderlerinin çağrılarını dikkate alan Türk milleti o gece destan yazmış, 251 şehit vermiş, 2.194 vatandaşı gazi olmuştur. Bu gün, uğradığı ağır ihanete rağmen hedeflerinden uzaklaşmayan ve zafiyete uğramayan bir Türkiye var. Ekonomik olarak büyüyen bir Türkiye var, Askeri olarak milletin hak ve hukukunu koruyan bir Türkiye var.

Milletinin refahı için çalışan bir Türkiye var.
Türk milleti demokrasiyi 15 Temmuz’da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!
Azerbaycan halkı ve devleti, bu hain darbe girişimini ilk andan itibaren açık bir şekilde kınamıştır.
“Bir Millet, İki Devlet” sloganıyla Azerbaycan-Türkiye kardeş ülke birliğinin ve kardeşliğinin daha da güçlenmesi ve gelişmesi için belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için ortak çabalarımızı sürdüreceğimize inancımız tamdır.

Milli birlik ve beraberliğin, azimli önderliğin ve güçlü iradenin kutlaması olan bu büyük zafer, Türk milletinin sonsuza kadar hafızasında kalacaktır.

Tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık, sıhhat diliyorum!

Ülker Piriyeva- AZERBAYCAN

REKLAM ALANI