Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sarıkamış Harekâtı’nın 107’nci Yılı Anma Etkinliklerine Katıldı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sarıkamış Harekâtı’nın 107’nci Yılı Anma Etkinliklerine Katıldı
10.01.2022
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sarıkamış Harekâtı’nın 107’nci Yılı Anma Etkinliklerine Katıldı

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Sarıkamış Harekâtı’nın 107’nci yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Kars’ta gerçekleşen yürüyüşe Bakan Akar’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de katıldı.

Bakan Akar ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi yürüyüş sonrasında Sarıkamış Harekâtı’nın 107’nci yılı anma etkinlikleri çerçevesinde Ay-Yıldızlı Tören Alanı’nda düzenlenen törene iştirak etti.

Bakan Akar, törendeki konuşmasında dün Akçakale-Şanlıurfa hudut hattındaki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Hain saldırıda üç kahraman silah arkadaşımız şehit oldu” ifadesini kullanan Bakan Akar, şunları kaydetti:

“Saldırının hemen ardından gerekli operasyonlar başlatıldı. PKK/YPG hedefleri güçlü bir şekilde vuruldu. İlk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hâle getirildi. Cezalandırma operasyonlarımız devam ediyor. Bu sayının artacağını değerlendiriyoruz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar hainleri bulacağız. Hiçbir zaman şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Dünkü 3 kahraman silah arkadaşımızla Sarıkamış şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.

Mehmetçiklerimizin bir asır önce burada ağır kış şartlarına ve her türlü zorluğa rağmen, millî ve manevi değerlerimiz uğruna, emsali görülmemiş bir vazife anlayışıyla şehadet mertebesine ulaşmaları, hafızalarımızda derin izler bırakmıştır.

‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!’ dizesinde de ifade edildiği gibi şanlı tarihimiz boyunca kutsal vatan toprağının her karışını mübarek kanıyla sulayan kahraman Mehmetçiğin Sarıkamış Harekâtı’ndaki fedakârlıkları da vatana adanmışlık destanı olarak tarihe geçmiştir.

Ayrıca, burada harekât icra eden askerlerimize kışlık giysi, erzak ve mühimmat yetiştirmek için yola çıkan ve Karadeniz’de batırılan Bezm-i Âlem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa gemilerimizin fedakâr personeli de Sarıkamış’ın Deniz Şehitleri olarak tarihimizdeki mümtaz yerlerini almıştır.

‘Şehitler ölmez!’ inancını benimseyen asil milletimiz, emre itaat ve vazifeye sadakat duygularıyla şehit olan on binlerce vatan evladımızın kahramanlık ve fedakârlıklarını nesiller boyu saygı ve minnet duygularıyla hatırlayacak, aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatacaktır.

Sarıkamış şehitlerini yâd ettiğimiz bu anlamlı günde, Kafkas Cephesi’nde esir düşen Mehmetçiklerimize Nargin Adası’ndaki esaretleri sırasında yardım eli uzatan Azerbaycanlı gardaşlarımıza da minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Nargin’deki esir kampının son derece olumsuz koşullarında hayat mücadelesi veren Mehmetler, Azerbaycan Türklerinin yardımları sayesinde bir nebze de olsa rahat nefes alabilmiş, hayata tutunabilmiştir.

Tarihî süreçte yaşanan felaketleri ve zorlukları, Azerbaycanlı kardeşlerimizle nasıl ki beraber göğüslediysek bundan sonra da ‘iki devlet, tek millet’ anlayışıyla kederde ve kıvançta, bir ve beraber olmaya devam edeceğiz.

CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN YOĞUN TEDBİRLERİ

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman personeli de bugün Sarıkamış’taki gibi her türlü fedakârlığı gösteren atalarımızdan aldığı ilhamla, vatanımıza ve asil milletimize yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içi ve sınır ötesinde azim ve kararlılıkla mücadele etmektedir.

Bu çerçevede hudutlarımız; ‘hudut namustur’ anlayışıyla ve Cumhuriyet tarihimizin en yoğun, en etkili tedbirleriyle korunmaktadır.

Terörle mücadelemiz ise başta FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam etmektedir.

PKK ve onun Suriye kolu olan YPG’ye kim destek verirse versin, bunlar kimden destek alırlarsa alsınlar en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar mücadele etmekte; 84 milyon vatandaşımızı, bu terör belasından kurtarmakta kararlıyız.

Terörle mücadelemizin yanı sıra denizlerimizdeki ve semalarımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizi de korumakta azimli ve kararlıyız.

Ayrıca Azerbaycan ve Libya başta olmak üzere dost, kardeş ve müttefiklerimize destek verirken; NATO, BM, AB ve AGİT görevleri ile ikili ilişkiler kapsamında Katar’da, Somali’de, Bosna Hersek’te, Kosova’da ve daha birçok coğrafyada bölge ve dünya barışına katkıda bulunmaktayız.

DÜNYANIN SAYILI ORDULARINDAN BİRİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, etki ve ilgi alanı her geçen gün genişleyen Türkiye, bugün uluslararası ilişkilerde özne hâline gelmiş, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan etkin bir güce ulaşmıştır.

Aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri de sahip olduğu nitelikli personelinin yanı sıra yerli ve millî savunma sanayimizin ürettiği yüksek teknoloji ürünü silah sistemleriyle dünyanın sayılı ordularından biri hâline gelmiştir.

Geçmişte bütün olumsuz koşullara rağmen canı pahasına egemenlik ve bağımsızlığını, hakkını ve hukukunu koruyan asil milletimiz; genç ve dinamik nüfusu, etkin, caydırıcı ve saygın ordusuyla hakkına, hukukuna dün olduğu gibi bugün de güçlü bir şekilde sahip çıkmaktadır.

Bir asır önce atalarının yürüdüğü bu yollarda aynı inanmışlıkla yürüyen gençlerimizin varlığıyla ülkemiz, geleceğe çok daha emin adımlarla ilerlemektedir.

Bu vesileyle Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum.

Sarıkamış şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi; ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu anlamlı programın düzenlenmesinde emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu ve Bakanlık mensupları olmak üzere, herkese teşekkür ediyor, sizleri bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/912022-86303

 

REKLAM ALANI