Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TÜRK MİLLÎ KUVVETLER VAKFI KURUCU GENEL BAŞKANI DR. FATİH ŞİMGA`DAN ‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ MESAJI

TÜRK MİLLÎ KUVVETLER VAKFI KURUCU GENEL BAŞKANI DR. FATİH ŞİMGA`DAN ‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ MESAJI
23.11.2023
A+
A-

TÜRK MİLLÎ KUVVETLER VAKFI KURUCU GENEL BAŞKANI DR. FATİH ŞİMGA`DAN ‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ MESAJI

Türk Millî Kuvvetler Vakfı Kurucu Genel Başkanı Dr. Fatih ŞİMGA, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Türk Millî Kuvvetler Vakfı Kurucu Genel Başkanı Dr. Fatih ŞİMGA, Mesajında şu ifadelere yer verdi;

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını bir kez daha yaşıyor, öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet: fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir” sözüyle öğretmenlerimizin üstlendiği görev ve sorumlulukların önemine işaret ederek, öğretmenlerimize duyduğu güveni ifade etmiştir.

Cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi, aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek, milli-manevi değerlerimize bağlı, bilgi ile donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirilmesi, her türlü zorlu koşullarda özveriyle çalışan sevgili öğretmenlerimizle mümkündür.

Dünyanın en kutsal mesleğini yıllarca ifa edip, sevgiyle, emekle, özveriyle, sabır ve hoşgörüyle öğrencilerini yetiştirerek emekli olmuş öğretmenlerimizle, ülkemizin her bir köşesinde büyük fedakârlıklar göstererek eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren İstikbalimizin mimarı olan öğretmenlerimize ne kadar minnet duysak azdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi ve bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI