Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

UMUT DOLU BİR GELECEK

UMUT DOLU BİR GELECEK

Dünyadaki birçok küresel üniversite gibi, Amerikan Avrupa Üniversitesi-AUE’DEKİ yaşam da coronavirus, COVİD-19 romanı nedeniyle sona erdi. Ardından, AUE yeni zorluklara hızla adapte oldu ve 2021’i her zamankinden daha güçlü bir şekilde bitirmeye hazır.

Başkan Raymond Akiki, üniversitenin karşılaştığı zorluklar, sağlıklı bir öğrenme ortamı sağlamak için kampüste uygulanan değişiklikler ve öğrenciler, öğretim üyeleri ve aue paydaşları ve ailesi için umut dolu bir geleceğe dair bakış açısıyla ilgili sorularımızı cevapladı.

Başkan Akiki, kolayca iletişim kurmasıyla ünlü bir kişidir, duygusal zekası empati, saygı ile liderlik sağlar, kültürler arası yetkinliğine eklenen yüksek öğretim liderlerinde nadir bir beceridir. Başkan Akiki, öğrenciler ve meslektaşları ile gayri resmi şakaların tadını çıkarmakla ünlüdür ve yüksek öğrenime yeni başlayan nüfuslarla olan etkileşimini düşünmektedir. İyi niyet, şeffaflık ve erişilebilirlik ortamı yaratıyor. … Bu özellikle aue’nin gerçek içerme ve kampüs iklimi konularında ilk önemli itici güçtür. Akiki, kurumun stratejik hedeflerini ve önceliklerini ilerletmek için kullanılan kapsamlı ve sorumlu bir bütçenin geliştirilmesinden sorumlu olmanın yanı sıra, hem insan hem de finansal kaynakları hesap verebilirliği sağlayacak şekilde denetleme konusunda kararlıdır.
Yüksek Öğretimde bazı sorunları geleneksel yönetim yapıları uymak için hassas ve kurum bunu görür önce herkes için sabırsızlanıyorum bu çok zaman olabilir karar verme bilge, Başkan İyi Veri ve analiz sofistike bir kavrayışa sahip bulunan, ustalıkla ve sabırla anlatıyor; savvily ve ustaca bize anlatıyor gecikmeli kararlar fırsatı toplumun uygun gördüğü şekilde yol hakkı bekliyor maliyetleri ve.
Onun için, yüksek öğretimde ilginç, öngörülemeyen ve bazen anlaşılmaz bir süreçte ilerlemede başarı için garantili bir formül yoktur. Ancak, öz-farkındalık ve öğrenme ve liderlik için değişen ortamın anlaşılması, liderlik etmek, hizmet etmek ve dönüştürmek için derinden tatmin edici bir profesyonel fırsatın ne olacağı yolunda önemli adımlardır.

AVRUPA AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİN UMUTLARI NELERDİR? TÜRKİYE İÇİN PLANLARINIZ HAKKINDA BİZİ KISACA BİLGİLENDİRİR MİSİN?
Üsküp kampüsü’ndeki AUE’DEKİ çeşitli programlara çok sayıda Türk öğrenci kayıtlıdır…
Türkiye’nin önde gelen eğitim ve kamu yönetimi yetkilileriyle, Türkiye’de eğitimin küreselleşmesi ve serbestleştirilmesi ve Kıbrıs Türk üniversiteleri ve eğitim kurumları ile görüşerek bir yıl yatırım yapıldı. Türk eğitim ortamını ve yeni Türk öğrenenlerin zihniyetini ve çoklu zekasını şekillendiren eğilimleri derinlemesine inceledikten sonra, Türk eğitiminde bir devrim arıyoruz, yani sistemlerin açılması ve onları daha küresel hale getirmek. Öğrencilerin başka veya başka bir eğitim seçimine hakkı olduğunu düşünüyoruz. Ve sunmak için çaba göstereceğimiz şey budur. Öğretmenleri ve profesörleri temel küresel eğitim aracı olan küresel dil ile teşvik etmek, donatmak ve yükseltmek. Sürdürülebilirlik ve 2030 Birleşmiş Milletler gündemine doğru bir harekete izin vermek için eğitimde 21.yüzyıl becerilerinin kutsanmasına doğru ilerlemek.

PANDEMİK ÖNCESİ İLE İLGİLİ OLARAK, O ZAMAN AUE NASILDI VE NEREYE DOĞRU İLERLİYORSUNUZ? HALA DOĞRU YOLDA MISIN?
Pandemi kesinlikle bu süre zarfında farklı davranmamızı ve tepki vermemizi isterken, bizi yavaşlatmadı. Stratejik hedeflerimize doğru ilerlemeye ve ilerlemeye devam ediyoruz. Gıda Endüstrisi ve fizyoterapi gibi yeni programlar açtık, hukuk ve siyaset bilimleri gibi diğerlerini güncelledik ve MİAMİ REGİONALS – Ohio – ABD ve ANTONİNE Üniversitesi – Lübnan gibi güçlü uluslararası ortaklarla bağlantı kurduk. Üsküp-N. Makedonya’da yeni bir spor ve fizyoterapi merkezi ve yeni bir sağlık Kliniği kurma sürecindeyiz. Spor merkezi, artan rekreasyonel spor aktivitelerinin yanı sıra Beden Eğitimi okulu için eğitim çıraklığına da borçludur. Buna ek olarak, Merkez Üsküp ve Makedon toplumuna fiziksel rehabilitasyon ve destek için bir toplum merkezi oluşturacak. Aue, pandemiye rağmen, hala doğru yönde ilerliyor.
COVİD-19 İLE İLGİLİ OLARAK BU YILIN ZORLUKLARINI AÇIKLAYIN
Akademik yıl görünüşte anormal bir okul Yılı olarak başladı. Öğrenci etkinlikleri ve konferansları ile pek çok şey durma noktasına getirildi. Bunun üzerine, öğrencilerimizi eve göndermek ve okul yılına çevrimiçi olarak devam etmek için yüksek bahisli bir karar vermek zorunda kaldık. İşler bir kuruşta değişti ve aniden sağlam ve iyimser bir yeni yıl olan şey bir çığlık atmaya başladı. Çok fazla endişe ve endişe ortaya çıktı, ancak tüm bunlardan bazı olumlu paketler vardı. Evet, korku ve endişe anları yaşadık, ama herkes her şeyde çok olumlu ve iyimser kaldı. Bu sonbahar dönemi için çözümler bulmaya çalışırken bu pozitiflik duygusu ferahlatıcıydı. Sınavlarımız en yüksek güvenlik önlemleri ile birlikte kampüste yapılır. Bu nedenle, çevrimiçi öğretilerin ve programların sunumunun güvenilirliği ve geçerliliği inkar edilemez bir şekilde kutsanmıştır.
Öğrencilerimiz ve daha savunmasız nüfusumuz olan öğretim üyelerimiz için bir güvenlik bölgesi oluşturmak için pandemiye tepkimize çok dengeli bir yaklaşım uyguluyoruz. Maskeli bir ortamda yaşayacağımız için bu duyarlılık artacak ve politikalarımız bu duruma duyarlı olacak. Her şey kişisel sorumluluğa geliyor. Görev yapmıyoruz, ancak topluluğumuzun sağlığımız ve çevremizdeki insanların sağlığı için sorumluluk almasını istiyoruz.
NASIL BU ZORLUKLARI KİŞİSEL OLARAK ETKİLENEN BAŞKANI OLARAK KONUMUNUZ NEDİR?
Korkudan ya da en azından belirsizlik ve gelecekteki öngörülemezlikten dolayı uyumadığımı söylemeyeceğim. Her ne kadar gelecek planlama ve bütçeleme, büyüme ve sürdürülebilirlik ile ilgili endişeler yükselse de…ama bunun ortasında bile, Rab’bin ve çevremdeki insanlardan güç aldım. Rab’bin ruhlarımızı yönettiği ve bu üniversiteyi yönettiği bakış açısını sürdürdük ve bu yüzden yaptığımız şeyle ve Tanrı’nın bu durumda bizi nasıl kutsadığıyla barış var. Bu yüzden bir umutsuzluk mesajım yok ve zorlukların devasa ağırlığını hissetmeme rağmen, üst düzey ekibimize bu durumu ‘yeni normal’ olarak değil, mevsimsel olarak düşünmelerini söyledim. Bu yüzden COVİD’İN bu zamanını evet, bir meydan okuma olarak görmeye çalıştık, ama bu bir zaman mevsimi ve bunun geçeceği bir gün olacak. Bu sürekli olumlu perspektifi koruduğunuzda, zorluklarla anlık olarak başa çıkmamıza yardımcı olur ve kesinlikle stres açısından bana yardımcı olur.
ÖĞRENCİLERE VE AİLELERE MESAJINIZ NEDİR?

Birçok yönden, bu sonbahar AUE içindir. Mesaj, bir inanç topluluğu, bir öğrenci topluluğu olduğumuz ve bunu birlikte yapmak için bir araya geldiğimizle aynı kalır. Bir araya geldikçe, bir toplulukta yaşadığımız fikrine daha da duyarlıyız ve bir toplulukta yaşamak, başkalarının ihtiyaçlarına dikkat etmek anlamına gelir. Bu yıl bize verilen duraklama, öğrencilerden daha önce duyduğum kadarıyla, kampüse geri dönmek için sabırsızlanıyorlar. Daha önce AUE deneyimlerini takdir ettiler, ancak pandemi çözüldükten sonra geri döndüklerinde; bir toplulukta olmanın ne anlama geldiğini ve neye benzediğini daha da takdir ederek geri dönecekler. Zorluklarımıza ve daha iyi olmasını istediğimiz şeylere rağmen, AUE çok sağlıklı bir ortamdır ve her zaman insanlara haysiyetle muamele edildiği, bu kuruma nüfuz eden ve kabul edilemeyen nezaket, iyilik ve sevginin olduğu bir yer olacaktır. Çeşitliliğin kutsandığı ve öğrenci merkezli yaklaşımların müjdelendiği yer.
İLERİYE BAKTIĞIMIZDA HERKESE İLHAM VERMEK İÇİN PAYLAŞMAK İSTEDİĞİNİZ OLUMLU BİR UMUT MESAJI NEDİR?
Yeni okullarımızın, programlarımızın, ortaklıklarımızın, Erasmus ve pan-Avrupa projelerimizin girişimi büyük bir heyecan oldu. Bu, birkaç yıldır konuştuğumuz bir şey ve fakülte ve yönetmenleri eklediğimize ve eklediğimize rağmen, daha geniş bir topluluk için görünmez oldu. Ayrıca, topluluğumuz ve paydaşlarımız için de görünmez olan artan finansal ve yatırım iddiamız, sürekli büyümeye olan bağlılığımızın ve ilerleme taahhüdümüzün bir işaretidir. Bu nedenle büyüyecek lisans programları ile birlikte tanık için son derece heyecan verici olacaktır. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız, normal kampüs hayatının durmasına rağmen, AUE’DEN elde edilen mirastan her zaman gurur duyacaktır. AUE topluluğuna şunu söylüyoruz: ne yaparsanız yapın, üzülmeyin. Yapmak ve yapmak için hala gücünüzün içinde olan şeylere dikkat edin. Hareket etmeye devam edin, üretken olmaya devam edin. Sizin için kimin veya neyin en önemli olduğunu düşünmek için zaman ayırın. Kendinize iyi bakmak ve başkalarına karşı nazik olmak için iyi bir zaman. Bizden önce yaşayanlardan ve mücadele edenlerden öğrenebiliriz. Aziz Padre Pio’nun sözleriyle, ” dua et, umut et ve endişelenme. Endişe işe yaramaz. Tanrı merhametlidir ve duanızı duyacaktır.”Güvende ol.
Amerikan Avrupa Üniversitesi, öğrencileri mali yardım programları ve hibeleri ile destekleme taahhüdüne devam edecek, yani birincil donör Titanyum Sermayesinden. Bu yıl 200’den fazla tam ders sunuyoruz ve 500’den fazla öğrenci ve öğrenciye toplam derslerin %75’ine ulaşan indirimler. Öğrencilerimizin çoğu, takip etmeye devam edeceğimiz çalışma ve çalışma programını unutmamak için indirimli ücretlerden ve desteklenen derslerden yararlanmaktadır. Dr. Henry Abdo hala daha fazla hibeye ve öğrenci yardımına doğru ilerliyor ve Titanium Capital aracılığıyla burs ve bağış başvurularını memnuniyetle karşılıyor.

ABDULLAH YİĞİT-ABD

REKLAM ALANI