Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

YENİDEN REFAH PARTİSİ ŞAHİNBEY İLÇE BAŞKANLIĞINDAN “KÛT’ÜL-AMÂRE ZAFERİ” KUTLAMA MESAJI

YENİDEN REFAH PARTİSİ ŞAHİNBEY İLÇE BAŞKANLIĞINDAN “KÛT’ÜL-AMÂRE ZAFERİ” KUTLAMA MESAJI
29.04.2021
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Şahinbey İlçe Başkanlığı, Kût’ül-Amâre Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladılar.

Yeniden Refah Partisi Şahinbey İlçe Başkanlığı Yazılı olarak yayınladıkları mesajında şu görüşlere yer verdi: “Kut’ül Amare Zaferi, Türk tarihinin bir övünç vesilesidir. Bundan tam yüz iki yıl önce kazanılan büyük Türk zaferinin adıdır Kut’ül Amare 29 Nisan 1916 günü Kut’ül Amare’ye sıkışan General Townshend komutasındaki 13 bin kişilik İngiliz tümeni 143 günlük bir kuşatmadan sonra Osmanlı kuvvetlerine kayıtsız ve şartsız teslim olmuştur. Yüzlerce subay ve binlerce askerin teslim olmasıyla sonuçlanan bu zafer, Türk tarihine altın harflerle yazılmıştır. Nureddin Paşa, Halil Paşa ve Fazıl Paşa’nın komutasındaki Osmanlı askerlerinin üstün cesaret ve kahramanlıkları sonucu düşmana geçit vermeyen nice isimsiz kahramanın elde ettiği bu eşsiz Kut Zaferi, maalesef 1940’lı yıllardan bu yana unutturulmaya çalışılmaktadır. Kahramanlarını unutan kahraman yetiştiremez. Bir milleti millet yapan unsurların başında hiç şüphesiz övündüğü tarih ve elde ettiği zaferler gelmektedir. İşte bu nedenle çocuklarımız ve gelecek nesillerimizi tarih şuuru, milli ve manevi değerlerimizle yetiştirmeliyiz.

Bu vesileyle şanlı tarihimize altın harflerle yazılan Kut’ül Amare Zaferi’nin kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”

HALİL İBRAHİM YILDIRIM –ANKARA

REKLAM ALANI