Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov ,“Birlik, irade ve azim bizi Şanlı Zafere ulaştırdı”

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov ,“Birlik, irade ve azim bizi Şanlı Zafere ulaştırdı”
25.09.2021
A+
A-

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘ya verdiği açıklamada . “Birlik, irade ve azim bizi Şanlı Zafere ulaştırdı”, diye – tarihe not düştü.
Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov – “Bir yıl bizi Vatanseverlik Savaşı’ndan ayırıyor. 27 Eylül’ü Anma Günü için yurdun her yerinde hazırlıklar sürüyor. Elbette, bütün bunlar vatan için canını feda eden şehitlerimize saygının bir ifadesidir. Evet, geçen yıl halkın birliği ve “demir yumruk”ta birleşen adil mevzi işgalciye ezici bir darbe vurdu.” – Dedi.

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov – !Böylece Azerbaycan devletinin egemenliği ve toprak bütünlüğü için kahramanca bir mücadelede asker ve subaylarımız, arkada çalışan siviller ve bütün halkımız cesaret ve kararlılık, birlik ve beraberlik göstererek düşmana ezici darbeler indirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, askeri alanda olduğu gibi, diplomatik ve bilgi savaşı cephesinde de benzersiz bir cesaret göstererek Azerbaycan’a yönelik bilgi ablukasını kırmış, aynı zamanda savaş sırasında ve sonrasında onlarca önde gelen yabancı medyaya röportajlar vermiştir. Dolayısıyla, bu görüşmelerin her biri Azerbaycan için diplomatik bir başarıdır.
Azerbaycan devlet tarihinde zafer sayfasını yazan Cumhurbaşkanına halkın güveni ve saygısı sonsuzdur. Cumhurbaşkanı, kurtarılan toprakları ziyaretlerinde halkla sadece sevincini paylaşmakla kalmıyor, aynı zamanda, bu toprakları bir an önce restore etme ve ihya etme kararlılığını da gösteriyor.
Böylece, savaş sırasında siyasi partilerin Başkomutan’ı destekleyen ortak açıklama ve çağrılara imza atması, ülkede ulusal meselelerde herhangi bir anlaşmazlığın olmadığını gösterdi. Siyasi partiler tarafından toplam 8 ortak açıklama ve 2 itiraz imzalandı.
Kuşkusuz Ermenistan yanlıları Azerbaycan’ın gücü karşısında hayal kırıklığına uğradılar. 30 yıldır yandaşlarına güvenen Ermenistan’daki askeri-politik cunta, bu sefer de kurtarıcılarının imdadına yetişeceğini düşünüyordu. Ancak Ordumuzun 44 günlük savaşdaki kahramanlığı, Başkomutanımızın kararlılığı ermenilerin ve bölgedeki yandaşlarının politikasının başarısız olmasına neden olmuştur. Tüm baskılara, ricalara ve tehditlere rağmen Azerbaycan şanlı bir Zafer kazandı ve tarihi adalet yeniden sağlandı. Evet Ermenistan, intikamcı unsurların önünde Azerbaycan’ın demir yumruğunun durduğunu unutmamalıdır.

25 Şubat’ta Bakü’nün Ramana yerleşimindeki bir konut kompleksinde şehit ve gazi ailelerine daire hediye etmek için düzenlenen törende konuşan Muzaffer Başkomutanı yumruğunu düğümleyerek şunları söyledi: “Eğer, biri intikamcı düşüncelerle yaşıyorsa, bu yumruğu görür, yerindedir ve sabrımızı sınamamaları gerekir. Ermenistan ordusu bitti, mahv oldu ve olmamalıdır. Resmi Erivan’ın intikamcı girişimleri, basitçe bir intihar – Ermeni devletinin sonu olabilir. Bundan sonra Ermenistan geleceğini düşünürken bir daha komşu ülkelerin topraklarını hayal etmemelidir! – diye belirtdi.

REKLAM ALANI