Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov , “Kültür başkentimiz Şuşa’nın Azerbaycan için zirvede

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov , “Kültür başkentimiz Şuşa’nın Azerbaycan için zirvede

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

Azerbaycan Milletvekili Sayın Meşhur Memmedov , “Kültür başkentimiz Şuşa’nın Azerbaycan için zirvede olduğu bir kez daha tüm dünyaya kanıtlandı” diye, Türkiye medyasına açıklamada bulundu.

Azerbaycan Milletvekili Sayın Meşhur Memmedov , “Sayın Cumhurbaşkan’ın Şuşa ziyareti hakkında bundan sonra da çok şey söylenecek ve yazılacaktır. Evet, Sayın Cumhurbaşkanının sadece 5 saat uyuduğunu ve Şuşa’yı ziyaretini kendisinin merakla beklediğini açıklaması, Vatanı ne kadar sevdiğini ve ne kadar vatansever olduğunu bir kez daha kanıtladı. Nitekim tüm dünyanın gözü önünde Şuşa’yı ailesi ile birlikte karış karış dolaşması, Şuşa’nın Azerbaycan için ne kadar kutsal, ne kadar önemli bir şehir olduğunu, şahsen Şuşa’nın kalbimizde nerede olduğunu tüm içtenliği ile yansıtıyordu.

Ziyareti zamanı, kültür beşiğimiz ve kültür başkentimiz Şuşa’da, Sayın Cumhurbaşkanımızın her kültürel anıta, her tarihi anıta duyarlı yaklaşımı, tarihiyle ilgili doğru bilgisi, profesyonel diplomasinin yanı sıra, tarihimiz hakkındaki mükemmel bilgisinin bir tezahürü idi.

Dolayısıyla, Cumhurbaşkanımızın diplomatik yeteneğinin, iradesinin ve kararlılığının Zaferimizin ana unsuru olduğunu bütün dünya bilmekte. O, gerçek bir Başkomutan olarak muzaffer ordunun askerlerini zaferimizin nedeni olarak takdim etti; özellikle 17 yaşındaki askerlerimizi. Tabii ki, Cumhurbaşkanımızın ordumuza ve askerlerimize verdiği en büyük değer idi bu. Şehitlerimizi anan Sayın İlham Aliyev konuşmasında, her şehidin ailesine bir ev verileceğini de vurguladı, bu aynı zamanda, birçok sorunun cevabı olmakla bereber, hem de birçok ailelerin tesellisi idi” – diye belirtti.

Azerbaycan Milletvekili Sayın Meşhur Memmedov , “Bir zamanlar Paşinyan’ın yallı gidip bizi kışkırtmaya çalıştığı Cıdır ovasında Cumhurbaşkanı’nın aile üyeleriyle birlikte baklavayla çay içmesi birçok kişiye bilinçaltı bir mesaj oldu, aslında. Başkomutan İlham Aliyev’in uluslararası hukuk normlarına aykırı eylemlere provokasyonlarla dahil edilmesi girişimi başarılı olmadı. Çünkü onun tecrübesi, diplomatik becerileri ve öngörüsü, ne zaman ne yapacağını herkesten daha iyi bildiğini bütün dünyaya kanıtladı.

Bunun yanı sıra, ziyaretin en duygusal anları, yıllar önce silahla vurulmuş heykellerimizin Şuşa’ya yeniden kavuşması ve böylelikle, ruhlarının şad olması idi.

Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyevin, başta dini mekanlarımız ve camilerimiz olmak üzere tarihi eserlerimizin barbarca yıkımını görmek için, önyargılı uluslararası kurumları sıcak ofis ve koltuklarında değil gelip yapılanları yerinde görmelerini ve bu barbarlığa uygun rapor hazırlamaları çağrısında bulundu ve eminim ki, mesaj verildiği andan itibaren sahiplerine ulaşmış oldu.

Kardeş müslüman bir ülke gibi davranan ve ermenilere zamanında destek veren ülkeler de, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ciddi bir şekilde kınandı ve umarım bu ikiyüzlü ülkeler, gelecekteki politikalarında tüm bu haklı eleştirileri dikkate alacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın – “Ben Şuşa’ya Zaferle geldim” cümlesiyle hepimiz gurur duymamıza rağmen, işgalci ülkelerin ve destekçilerinin kulaklarında hala çınlayacaktır ve bu cümle birçok hayali kabusa çevirecektir. Aynı zamanda, Şuşa’yı fetheden kahramanlarımızın savaş taktikleri dünya için ilginç ve gizemli kalmakta, hala bizden öğrenecekleri çok şey var.

Sanki ziyaret zamanı, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte her birimiz, o kutsal tarihi yerleri geziyormuşuz gibi ekranlardan ve sosyal ağlardan sevinçle ve gururla izledik.

Bu tür ziyaretlerin sık sık olacağına, kurtarılan topraklarımızda yapılan çevre düzenleme ve inşaat çalışmalarının her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın dikkatinde, odağında olacağına ve yakın gelecekte de vatandaşlar olarak her birimizin cennet mekana çevrilecek olan o güzel topraklarımızı gezme fırsatı bulacağına inanıyoruz.” – diye not etti..

REKLAM ALANI