Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kazakistan Astana Kadın Hentbol Takımını kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kazakistan Astana Kadın Hentbol Takımını kabul etti
20.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kazakistan Astana Kadın Hentbol Takımını kabul etti

.2023

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hazırlık maçları ve antrenmanlar yapmak için ülkemizde bulunan Kazakistan Süper Ligi’nde mücadele eden Astana Kadın Hentbol Takımını kabul etti.

 

 

 

 

Kabulde, Kazakistan Astana Kadın Hentbol Takımı Teknik Direktörü ve oyuncularına, Hentbol Federasyonu Başkanı Ediz Arıkan, Hentbol Federasyonu Üyesi Işılay Ever ve Sertaç Bozatlı eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulde yaptığı konuşmada Kazakistan’dan gelen kadın hentbol takımını ülkede görmenin ve ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, yurtdışından gelen bir takımın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde antrenman ve maçlar yapmasının bir sporda bir açılım olduğunu belirterek, gözlemci üye olunan Türk Devletleri Teşkilatı aracılığıyla karşılıklı olarak organizasyonlarda yer alınmasının önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, sporda ambargoların kırılması ve gençlerin uluslararası sporcularla müsabaka yapmaları için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

 

 

 

 

Hentbol Federasyonu Başkanı Ediz Arıkan da konuşmasında Türk Devletler Teşkilatı’na gözlemci üye olunmasının ardından sporda Türk devletleri ve Azerbaycan ile bir yakınlaşma olduğunu belirterek, temasların kurulmaya başlandığını söyledi.

 

 

Hentbol Federasyonu Başkanı Arıkan, imkan sağlanması durumunda Türk Devletleri’nin yer aldığı organizasyonların düzenlenebileceğini kaydetti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kazakistan-astana-kadin-hentbol-takimini-kabul-etti-11608

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI