Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı Yerlan Koshanov’u kabul etti

Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı Yerlan Koshanov’u kabul etti
23.07.2023
A+
A-

 

 

 

 

Olaylar

Akorda

Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı Yerlan Koshanov’u kabul etti

2023

 

 

 

 

 

TBMM’nin alt kanadının faaliyetleri hakkında Devlet Başkanı’na 8’inci toplantının 1’inci oturumu çerçevesinde bilgi verildi. Oturumun başından bu yana Mazhilistler, 20’si milletvekilleri tarafından başlatılan 82 yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Bunlar arasında, yasadışı yollardan elde edilen varlıkların iadesi, çevrimiçi platformlar ve çevrimiçi reklamcılık, Semipalatinsk nükleer güvenlik bölgesi, sıvılaştırılmış gazın dolaşımı, elektrikli scooterların hareketini düzenleme ve diğerleri hakkında yasalar var.

 

 

 

Meclis Başkanı, anayasa reformunun sonuçlarının ardından Meclis çalışmalarının formatındaki değişiklikler hakkında konuştu. Meclis’te 6 parti fraksiyonunun yanı sıra tek yetkili milletvekillerinin temsili, yasama çalışmalarının açıklığını artırdı ve seçmenlerle geri bildirimi güçlendirdi. Milletvekilleri, milletvekili soruşturmalarında ve Hükümet üyelerine sorularda vatandaşların daha ciddi sorunlarını gündeme getirmeye başladı.

 

 

 

 

Son oturumda, ısı temini alanında yönetime ilişkin Yüksek Denetleme Kurulu raporu ilk kez dinlendi ve sektördeki bir dizi sorun tespit edildi. Sorumlu bakanlıklara, bölgelere yapılan ziyaretler de dahil olmak üzere milletvekilleri tarafından toplanan bir dizi özel soru verildi. Termik santrallerin ve ısı tedarik şebekelerinin modernizasyonuna özel önem verilmektedir.

 

 

 

 

 

Mazhilistler şu anda bölgelerdeki halkla toplantılar yapıyor. Geziler sırasında, Meclis’in bir sonraki oturumda üzerinde çalışacağı Su, Bütçe, Vergi ve Şehircilik Kanun Taslağı için tartışmalar ve tekliflerin toplanması organize edildi.

Meclis Başkanı, parlamento diplomasisi alanındaki çalışmaların sonuçlarından da bahsetti. Oturumun başlangıcından bu yana Azerbaycan, Belarus, Kırgızistan, Rusya, Türkiye, Özbekistan parlamento başkanları ve diğer bazı ülkelerin yasama organlarının temsilcileriyle toplantılar yapıldı.

geri gelmek geri gelmektwitter Facebook Fok

 

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-prinyal-predsedatelya-mazhilisa-erlana-koshanova-216445

 

 

REKLAM ALANI