Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

DR. ALİ SÖKMEN ‘DEN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

DR. ALİ SÖKMEN ‘DEN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
17.03.2024
A+
A-

DR. ALİ SÖKMEN ‘DEN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

AK Parti İstanbul 27.Dönem Milletvekili A. Adayı Dr. Ali Sökmen, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Dr. Ali Sökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Bugün, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108. yılını kutlamanın onurunu yaşamaktayız.

18 Mart 1915’de elde edilen Çanakkale Zaferi ile milletimiz onurlu duruşunu bütün dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı Türk Ordusu bu zaferin sonrasında tarihe;

“Çanakkale geçilmez!” Sözünü altın harflerle yazdırmış ve tarihin akışını değiştirmiştir.

Bu onurlu mücadele, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şehitlerine yazdığı şiirinde de vurguladığı gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür. Bu zafer, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp meydanında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur.

“Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletiyle topyekûn canı ve kanı pahasına bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı bir asır önceki kararlılık ve azimle muhafaza etmek hepimizin en önemli sorumluluğudur.

Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, Anadolu’nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan destansı zaferin kahramanları Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.

ABDULLAH YİĞİT –İSTANBUL

REKLAM ALANI