Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL TARIMKON OLARAK BİR İLKE DAHA İMZA ATTIK

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL TARIMKON OLARAK BİR İLKE DAHA İMZA ATTIK
29.01.2024
A+
A-

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL TARIMKON OLARAK BİR İLKE DAHA İMZA ATTIK

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, Daha Yeşil Yarınlar için Hassas Tarım: Sürdürülebilir Tarım Savunuculuğu diyerek TARIMKON olarak yeni Yapılan Proje Hakkında Usta Gazeteci Abdullah Yiğit `e açıklamalarda bulundu.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, Açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu olarak Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat Sivil Toplum Eylemi çerçevesinde finanse ettiği, Türkiye’nin tarım sektöründe sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamaların öncüsü olacak “Daha Yeşil Yarınlar için Hassas Tarım: Sürdürülebilir Tarım Savunuculuğu” (Precision Farming for a Greener Tomorrow: Advocating for Sustainable Agriculture) Projesinin açılış toplantısı, 18 Ocak 2024 tarihinde Ankara’daki bir özel Otel’de gerçekleştirildik.

Bu önemli etkinlik, projenin ortakları Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (Türkiye) olarak , Yeşil Kalkınma Derneği (Türkiye) ve Verde Center for Research, Innovation and Sustainable Development (Yunanistan) başta olmak üzere Ziraat Odası ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 20 kişilik bir katılımcı grubunu bir araya getirdi. 18-19 Ocak tarihlerinde düzenlenen Proje Hazırlık toplantısında, projenin hedefleri, planlanan faaliyetler ve beklenen sonuçlar detaylı bir şekilde ele aldık.

Projemiz, Türkiye’nin Ankara, Adana, İzmir, Sakarya ve Şanlıurfa illerinde uygulanacak ve 36 ay sürecek. Temel hedefler arasında sivil toplum kuruluşlarının ve çiftçilerin sürdürülebilir ve hassas tarım konusunda güçlendirilmesi, politika yapım süreçlerine katılımlarının sağlanması bulunuyor. Pilot tarım sahalarının kurulması, drone teknolojisinin tarımda kullanımı için eğitimler düzenlenmesi ve 125 genç çiftçinin yenilikçi tarım uygulamaları hakkında bilgilendirilmesi projenin temel bileşenlerinden bazılarıdır.

Bu proje, sürdürülebilir tarım ve hassas tarım uygulamalarının benimsenmesini artırma, Türkiye’deki tarım politikası değişikliklerine çiftçilerin katılımını sağlama, STK’ları bilgi, beceri, kaynak ve ağ bağlantıları açısından güçlendirme ve dijital bir platform aracılığıyla bilgi paylaşımını ve uluslararası ağ oluşturmayı hedeflemektedir.

Proje, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması ve çevresel farkındalığın artırılması yoluyla Türkiye’nin tarım sektörüne önemli katkılar sağlayacak ve AB Yeşil Mutabakatı’nın temel hedefleriyle uyumlu bir şekilde ilerleyecektir.

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu olarak yurt içinde ve yurt dışında yapmış olduğumuz projelerimize bir ilkini daha eklemiş olduk.

Tarım her şeydir diyoruz.

HAKAN YÜKSEL

TARIMKON GENEL BAŞKANI

www.tarimkon.org.tr

Kaynak: https://www.tarimkon.org.tr/daha-yesil-yarinlar-icin-hassas-tarim-surdurulebilir-tarim-savunuculugu/

 

REKLAM ALANI